مجله اينترنتي خودرو
شما در فروشگاه لوازمي يدكي خودرو كالاپلاس مي توانيد تمامي لوازم يدكي خودرو هاي خارجي و ايراني را با بهترين كيفيت و ارزان ترين قيمت به صورت آنلاين ...

هواگيري رادياتور يكي پراهميت‌ترين اقدامات هر ماشين سواري براي مراقبت از خودرو است. اگر صاحب يك خودرو هستيد، مطمئنا تاكنون بارها با مشكل داغ كردن، جوش آوردن رادياتور و هوا كشيدن خودرو روبه‌رو شده‌ايد و مي‌دانيد بهترين راهكار در اين مواقع هواگيري رادياتور مي‌باشد. اما اگر مي‌خواهيد با نحوه صحيح هواگيري رادياتور خودرو آشنا شويد و همچنين علت‌ها و علائم اين مشكل را بشناسيد به شما توصيه مي‌كنيم تا انتهاي اين مقاله با ما همراه باشيد.

 

پيشنهاد ما به شما بازديد از فروشگاه لوازم يدكي خودرو كالاپلاس است.

 

منبع: هواگيري رادياتور ماشين

رادياتور چيست؟

همانطور كه در مباحث مربوط به رادياتور گفتيم؛ كاركرد ماشين با احتراق شروع مي‌شود، احتراق رخدادي است كه با حرارت و گرما همراه است.
حال اگر ميزان اين گرما و حرارت كنترل و تنظيم نگردد؛ عملكرد خودرو مختل مي‌گردد.
لازم‌ به ذكر است كه تنظيم دماي خودرو از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و هر گونه كم يا زيادي دماي موتور خودرو سبب ايجاد مشكل در عملكرد صحيح آن خواهد شد.
بطور كلي دماي نرمال موتور اتومبيل بايد مابين ۸ الي ۸۰ درجه سلسيوس باشد تا كاركرد صحيح خودرو به مخاطره نيفتاد.
همانطور كه متوجه شديد؛ بايد قطعه‌اي در خودرو وجود داشته باشد تا مانع از به هم ريختن تعادل دماي خودرو گردد. اين قطعه همان رادياتور يا سيستم خنك كننده خودرو است. براي آشنايي بيشتر با تحوه عملكرد و نكات نگهداري رادياتور ماشين كليك كنيد.

هواگيري رادياتور | درب رادياتور چه تاثيري در عملكرد صحيح رادياتور دارد؟

به جرات مي‌توان گفت كه درب رادياتور اصلي‌ترين قسمت رادياتور محسوب مي‌شود. اين قطعه رادياتور حاوي دو سوپاپ است كه وظيفه دارند مواد خنك كننده را ذخيره كرده و فشار داخل رادياتور را كنترل و نگهداري كنند. در واقع در صورتي كه درب رادياتور دچار نقص باشد به شدت به رادياتور صدمه خواهد زد.
پس بايد دقت كرد كه در صورت بروز هر يك از اين موارد زير احتمال خرابي درب رادياتور را در نظر بگيريد و جهت تعمير و يا تعويض آن برآييد.

  • نشت مايع خنك كننده يا آب رادياتور
  • سرريز شدن مخزن و افتادگي يا خراب شدن شلنگ رادياتور
  • وجود هوا داخل رادياتور و گرم شدن بيش از حد موتور
  • بالا رفتن درجه حرارت آمپر

روش صحيح هواگيري رادياتور خودرو به چه صورت است؟

يكي از نكته‌هايي كه هنگام هواگيري رادياتور خودرو لازم است مد نظر قرار دهيم، توجه به نوع سيستم خنك كننده وسيله نقليه است. سيستم خنك كننده وسيله نقليه بر اساس اينكه مدار بسته يا از نوع سيستم باز باشد، روش هواگيري متفاوتي خواهد داشت.
لازم به ذكر است كه يكي از راه‌هاي آسان بررسي هواگيري خودرو دست زدن به شلنگ‌ها و مجاري آن است كه در صورت نياز به هواگيري اين قطعات بيش از حد داغ هستند.
نكته: هنگام هواگيري خاموش و سرد بودن موتور بسيار اهميت دارد. زيرا در غير اينصورت دماي بالاي آب منجر به سوختگي لوله‌ها مي‌شود.

بعد از سرد شدن موتور ماشين، پيچ خروجي هواي رادياتور كه در محدوده مسير لوله‌هاي بين رادياتور و موتور است را پيدا كرده و دوباره ماشين را روشن كرده و قبل از رسيدن به دماي بالا درب پيچ خروجي هوا را باز كرده و آنگاه آب جوشيده سرد و يا مايع خنك كننده را داخل رادياتور ريخته و تا زماني كه آب به صورت يكدست و بي‌صدا از پيچ خروجي خارج شود به اين عمل بايد ادامه داد.
با يك دست شدن آب خروجي رادياتور ديگر مي‌توان اطمينان حاصل كرد كه هيچ هوايي درون رادياتور وجود ندارد و ديگر مي‌توان با دقت و به شكل صحيح اقدام به بستن درب پيچ هواي ورودي رادياتور كرد.

 

قبل از هواگيري رادياتور چطور از بروز آن جلوگيري كنيم؟

۱- خرابي هر يك از قسمت‌هاي سيستم خنك كننده

۲- بالا رفتن دماي آب رادياتور كه با نشت آن از درب رادياتور همراه است و پس از خنك شدن سيستم و كاهش سطح آب بخشي از فضاي داخل مجاري انتقال آب خالي مي‌ماند و منجر به ورود هوا به داخل رادياتور مي‌شود.

۳- داشتن نشتي توسط هر كدام از اجزاي رادياتور و مجاري آن عامل ورود هوا به داخل سيستم رادياتور است.

۴- باز كردن درب رادياتور هنگام بالا رفتن دماي آن؛ بهتر است در اين مواقع براي جلوگيري از ورود هوا به درون سيستم ابتدا صبر كرد تا دماي موتور كاملا خنك گردد و آنگاه اقدام به باز كردن درب رادياتور كرد.

۵- نيم سوز شدن و يا سوختن كامل واشر سرسيلندر؛ اين عامل يكي از رايج‌ترين عوامل گرفتگي رادياتور خودرو محسوب مي‌گردد كه با تعويض اين واشر به راحتي قابل رفع مي‌باشد.

نياز به هواگيري رادياتور خودرو با چه علائمي مشخص مي‌شود ؟

۱- هنگامي كه خودرو جوش مي‌آورد و ضد يخ و آب از آن خارج مي‌گردد (دقت داشته باشيد، هرگز به خودرويي كه نياز به هواگيري دارد و جوش آورده آب اضافه نكنيد زيرا در اين صورت مجددا جوش مي‌آورد).

۲- داغ شدن بيش از حد موتور و داغ شدن آمپر

۳- نشت آب از درب رادياتور

۴- چكيدن آب از قسمت زيرين خودرو

نكات كليدي جهت جلوگيري از خرابي رادياتور

اولين نكته چك كردن رادياتور مي‌باشد كه بايد هر ماه اين عمل صورت بگيرد، زيرا وجود هرگونه سوراخ، كند‌گي و خراش موجب ايجاد دردسرهاي زيادي خواهد گشت.
دومين نكته چك كردن پيوسته آب درون رادياتور است، زيرا در صورت تغيير رنگ يا گل آلود شدن سبب كاهش عمر مفيد اين قطعه خواهد شد.
توصيه مي‌كنيم جهت جلوگيري از آسيب خوردن قطعات گران قيمت خودرو مانند موتور هر يك سال يك بار اقدام به تعويض رادياتور خودرو كنيد.
زيرا عمر مفيد اين قطعه برعكس ساير قطعه‌هاي خودرو يك سال است.

نكات كليدي در مورد مايع داخل رادياتور

بطور كلي مايعي كه درون رادياتورها وجود دارد، وظيفه انتقال سريع حرارت را عهده دار است و به ساده ترين شكل گرماي درون موتور را جذب كرده و مانع از داغ شدن اين قطعه خودرو مي‌گردد.

پس بايد دقت كرد كه هيچ گونه ناخالصي و املاح مضر در درون آن وجود نداشته باشد، زيرا در اين صورت نتيجه عكس داده و سبب ايجاد خوردگي در مسير‌هاي گردش آن و خرابي موتور مي‌شود.

همچنين اين ناخالصي‌ها پس از گرم شدن، در درون ديواره و كف رادياتور ته نشين شده و سبب گل گرفتگي رادياتور مي‌گردند، پس بهترين انتخاب براي آب رادياتور آب جوشيده سرد شده يا همان آب مقطر مي‌باشد.
لازم به ذكر است كه علاوه بر آب مقطر محلول‌‌‌هاي ديگري به داخل رادياتور خودرو ريخته مي‌شود كه متناسب با فصل‌هاي گرما و سرما عبارتند از ضد جوش و ضد يخ، تركيب اين محلول ها با آب جوش سبب كارآيي بهتر رادياتور شده و مانع از يخ زدن در زمستان و داغ كردن در تابستان مي‌شود.

البته ناگفته نماند به جز موارد ذكر شده محلول ديگري، به نام آب رادياتور وجود دارد كه جهت بهره‌بري بهتر از عملكرد رادياتور مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

اين محلول نام برده يك مايع سبز رنگ مي‌باشد كه داراي خاصيت ضد يخ، ضد جوش، ضدخوردگي و ضدزنگ زدگي است كه هيچ نيازي به مخلوط شدن با آب را ندارد.

 

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه خودرو به مجله خودرو كالاپلاس مراجعه كنيد.

 

منبع: هواگيري رادياتور ماشين

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/9  ] [ ۱۹ ] [ kalapluss ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب